torsdag 21 april 2011

"Daggis överraskning"


Så här gör man daggis. Mycket pedagogiskt förklarat med bilder och allt. 

1. Tina upp 1 kg strömming. Om den inte är fryst kan du strunta i steg 1 och gå direkt till steg 2.

2. Rensa! Inga huvuden och inga inälvor och annat äckligt ska vara kvar! Om strömmingen redan är rensad kan du strunta i steg 2 och gå direkt till steg 3.

3. Lägg ut strömmingen. Salta (ca 1 1/2 tsk)

4. Strö över lite dill också så blir det ännu godare! Rulla sedan ihop strömmingen. 

5. Rör ihop 2 äggulor, 2 msk senap, 1/2 dl vitvinsvinäger, 1 dl olja, 1 dl socker och 1 krm kryddpeppar. Slå över denna blandning på den ihoprullade strömmingen. Lägg den i en ugnsform och släng in den i ugnen på 200 grader. Där kan du låta den stå i 25 minuter.

6. Ta ut ur ugnen, låt den svalna och ät! Ett hett tips är att ta lite knäckebröd och mosa på daggisen på det. Mycket, mycket gott. 

Och så gör man daggis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar