Så här gör man daggis. Mycket pedagogiskt förklarat med bilder och allt.
1. Tina upp 1 kg strömming. Om den inte är fryst kan du strunta i steg 1 och gå direkt till steg 2.
2. Rensa! Inga huvuden och inga inälvor och annat äckligt ska vara kvar! Om strömmingen redan är rensad kan du strunta i steg 2 och gå direkt till steg 3.
3. Lägg ut strömmingen. Salta (ca 1 1/2 tsk)
4. Strö över lite dill också så blir det ännu godare! Rulla sedan ihop strömmingen.
5. Rör ihop 2 äggulor, 2 msk senap, 1/2 dl vitvinsvinäger, 1 dl olja, 1 dl socker och 1 krm kryddpeppar. Slå över denna blandning på den ihoprullade strömmingen. Lägg den i en ugnsform och släng in den i ugnen på 200 grader. Där kan du låta den stå i 25 minuter.
6. Ta ut ur ugnen, låt den svalna och ät! Ett hett tips är att ta lite knäckebröd och mosa på daggisen på det. Mycket, mycket gott.
Och så gör man daggis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar